«Δεν θέλω να θυμάμαι πώς ήμασταν πριν την Treatwell». Συνέντευξη με την Ελισάβετ Γώγου, ιδιοκτήτρια του Glow bar

Πρόσφατα είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε με την Ελισάβετ Γώγου, ιδιοκτήτρια του Glow bar, ενός από τα πιο επιτυχημένα καταστήματα που συνεργάζονται με την Treatwell. Η Ελισάβετ μάς μίλησε για την ιστορία του Glow bar και το πώς η Treatwell κατάφερε να βελτιώσει την απόδοση της επιχείρησής της.

Πώς γεννήθηκε το Glow bar;

Το Glow bar γεννήθηκε μέσα από την ατελείωτη αγάπη μου για τις γυναίκες και το επάγγελμα μου. Ήθελα να μοιραστώ τις γνώσεις μου και την τέχνη μου με όλες τις γυναίκες και να ομορφύνω την ζωή τους. Ενώ στην αρχή ξεκίνησε πολύ δειλά και σε έναν πολύ μικρό χώρο, όμως η αγάπη του κόσμου μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο ήταν τόσο μεγάλη που δεν μας χωρούσε και μας έφερε στο χώρο που είμαστε σήμερα!

Δεν μπορώ να φανταστώ πως ήταν η ζωή μας πριν την Treatwell. Ή μάλλον δεν θέλω να το θυμάμαι. Ένα χάος γεμάτο ατζέντες, σημειώσεις, μουτζούρες και χαρτάκια παντού.

Πόσο καιρό χρησιμοποιείς το πρόγραμμα; Ποιοι ήταν ο κύριοι λόγοι που σε έκαναν να στραφείς στην Treatwell για τη διαχείριση του Glow bar;

Τους πρώτους 6 μήνες λειτουργίας μας, αναζητούσα τρόπους να βελτιώσω την διαχείριση των ραντεβού μας. Ο όγκος τους ολοένα και αυξανόταν και οι ατζέντες δεν εξυπηρετούσαν τέτοιο αριθμό κρατήσεων. Έψαχνα λοιπόν να βρω αν υπάρχει ένα πρόγραμμα να κάνει όλα αυτά που ζητάω και μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, κατέληξα στην Treatwell. Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, η ζωή μας έγινε πολύ πιο εύκολη.

Uala x Glow bar

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χαρακτηριστικό του προγράμματος;

Πάρα πολλά μπορώ να πω, αλλά αν πρέπει να διαλέξω ένα είναι η δυνατότητα να δέχεσαι online ραντεβού 24 ώρες το 24ωρο, τα οποία συγχρονίζονται αυτόματα με την ατζέντα. Λατρεύω που οι πελάτες μας μπορούν με πολύ μεγάλη ευκολία να κλείνουν το ραντεβού τους την ημέρα και ώρα που τους βολεύει, με τον υπάλληλο που θέλουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το μεγαλύτερο όφελος που έχεις αποκομίσει από το λογισμικό;

Το μεγαλύτερο κέρδος που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο είναι η εξοικονόμηση χρόνου και η άψογη οργάνωση της επιχείρησης μας. Ιδιαίτερα σημαντική όμως είναι και η προσέλκυση νέων πελατών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, με αποτέλεσμα την αύξηση του πελατολογίου μας.

Πόσο εύκολη ήταν η εξοικείωση με το πρόγραμμα για εσένα και το προσωπικό;

Η εκπαίδευση στο πρόγραμμα ήταν παρά πολύ εύκολη ακόμα και για τις υπαλλήλους που δεν είχαν εξοικείωση με την τεχνολογία. Η ευχρηστία του λογισμικού και η δυνατότητα πρόσβασης από οποιαδήποτε συσκευή κάνουν την Treatwell ιδιαίτερα προσιτή σε όλους.

Uala x Glow bar

Τι feedback παίρνεις από τους πελάτες που κλείνουν online ραντεβού μέσω της Treatwell;

Οι πελάτισσές μας έχουν λατρέψει την Treatwell! Έχει λύσει τα χέρια ειδικά σε όσες είναι πολυάσχολες και αναγκάζονται να μεταφέρουν συχνά τα ραντεβού τους ή να κλείνουν πάντα τελευταία στιγμή.

Βλέπουν τη διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή και κλείνουν το ραντεβού τους την ημέρα και ώρα που τους βολεύει χωρίς καθυστερήσεις. Κλείνουν ραντεβού όταν χαλαρώνουν από τις υποχρεώσεις τους αργά το βράδυ, χωρίς να πρέπει να περιμένουν να ανοίξουμε για να μας καλέσουν. Απλά το έχουν λατρέψει!

Για ποιες επιχειρήσεις πιστεύεις ότι είναι ιδανικό το λογισμικό διαχείρισης της Treatwell;

Θα σύστηνα την Treatwell χωρίς δεύτερη σκέψη σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με ραντεβού. Από κομμωτήρια μέχρι σπα, κέντρα αισθητικής και όλους τους κλάδους ομορφιάς.

Είναι ενα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα λύσει τα χέρια κάθε επιχείρησης και θα κάνει level up στην οργάνωση του καταστήματος.

Τόσο η ίδια η Ελισάβετ, όσο και το Glow bar, έχουν πολύ ενεργά προφίλ στα social media, και ιδιαίτερα στο Instagram. Βλέπουμε να ανεβαίνει καθημερινά ενδιαφέρον και πρωτότυπο content: χρήσιμα tips περιποίησης, αποτελέσματα πελατών, testimonials, video tutorials και άλλα. Για το λόγο αυτό, η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να μην αναδεικνύει και τη σημασία της σωστής χρήσης των social media, ως εργαλείο προσέλκυσης και διατήρησης πελατών.

Πόσο σημαντικά είναι τα social media για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης ομορφιάς;

Τα social media είναι το Α κ το Ω στην καθημερινότητά μας, καθώς και για όλες τις επιχειρήσεις. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τις επιχειρήσεις ομορφιάς, που προσφέρουν παροχή υπηρεσιών και το οπτικό στοιχείο είναι πολύ ισχυρό. Κάθε επιχείρηση που θέλει να ξεχωρίζει και να εξελίσσεται οφείλει να δίνει βαρύτητα στη στρατηγική για τα social media.

Πώς μπορεί ένα κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής να αξιοποιήσει το Instagram για να αυξήσει τα online ραντεβού;

Το Instagram είναι πολύ εύκολο και χρήσιμο εργαλείο για την αύξηση των ραντεβού και υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι προώθησης. Για παράδειγμα, έχουμε καρφιτσώσει στο bio το link της Treatwell και προτρέπουμε το κοινό μας να κάνει online κράτηση. Επίσης, κάθε φορά που ενεργοποιούμε προσφορές μέσω του προγράμματος, προτρέπουμε το κοινό μας να κλείσει ραντεβού με τον εκπτωτικό κωδικό με swipe up στα stories μας. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το Instagram και είναι δύσκολο να αναφερθούν σε μια συνέντευξη. Στο σεμινάριο του Glow bar workshop αναλύουμε τα πάντα για το Instagram στους χώρους ομορφιάς. Προτείνουμε να το παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο Instagram marketing!

Πες μας λίγα λόγια για το Glow bar workshop και τα σεμινάρια που παρέχει!

Το Glow bar workshop είναι μια ενέργεια που είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της και σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σας ευχάριστες εκπλήξεις. Όταν ολοκληρώνεις τις γνώσεις σου και θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσεις άλλους, τότε ξεκινάει η ανάγκη να γίνεις εκπαιδεύτρια. Είναι κάτι για το οποίο είμαι ιδιαιτέρα περήφανη και χαρούμενη, καθώς σε διάστημα μόλις 5 μηνών από την δημιουργία του Glow bar workshop έχουμε εκπαιδεύσει επιτυχώς περισσότερες από 100 μαθήτριες (είτε online είτε δια ζώσης, δεδομένης της κατάστασης που βιώνουμε). Προς το παρόν παρέχουμε εξειδικευμένα σεμινάρια lash lift & brow lift. Ελπίζουμε σύντομα να πάρει σάρκα και οστά αυτό το project και να παρέχουμε ολοκληρωμένες εκπαιδεύσεις για όλες τις εφαρμογές ομορφιάς σε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο. Αυτό είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα και ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύντομα!

Uala x Glow bar

Για μένα, το περιβόητο μυστικό της επιτυχίας είναι το τρίπτυχο αυθεντικότητα, πάθος και μεράκι. Αν είσαι αυθεντικός και αγαπάς αυτό που κάνεις, είναι σίγουρο ότι θα ξεχωρίσεις. Αρκεί κανείς να βρει την ταυτότητά του, τα δυνατά του σημεία και να έχει αστείρευτο πάθος για την δουλειά του.

Πώς βλέπεις το Glow bar σε 5 χρόνια από τώρα;

Είμαι ένας άνθρωπος που κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, οπότε έχω οραματιστεί πολλές φορές το μέλλον. Ευελπιστώ στην επόμενη πενταετία να έχω καταφέρει να ταξιδέψω το Glow bar και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θα ήθελα πολύ να μπορούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες μας ακόμα περισσότερες γυναίκες. Εννοείται ότι το πρόγραμμα της Treatwell θα μας συνοδεύει σε όλα μας τα καταστήματα!

Θέλεις να ανακαλύψεις κι εσύ όλες τις δυνατότητες του Treatwell Pro και να φέρεις το μέλλον στην επιχείρησή σου;

Θα χαρούμε να σου προσφέρουμε λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος, καθώς και ένα δωρεάν demo!