Halloween: 2 πρωτότυπες ιδέες για το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής σου

Το Halloween τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Οι περισσότεροι λατρεύουν τη μοναδική ατμόσφαιρα και την αντιλαμβάνονται ως μια τέλεια ευκαιρία για να είναι λίγο πιο δημιουργικοί ή να διασκεδάσουν. Το Halloween αποτελεί, λοιπόν, την ιδανική αφορμή για να σκεφτείς δημιουργικές ιδέες και τρόπους για να προσελκύσεις πελάτες στο κομμωτήριο σου!

Σε αυτό το εποχιακό άρθρο θα βρεις δύο έτοιμες ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν στο κατάστημά σου ενόψει του Halloween. Και οι δύο εκδηλώσεις είναι αναλυτικές και περιλαμβάνουν:

  • έτοιμα κείμενα SMS ή email για τη διαφήμιση της εκδήλωσης, εύκολα προσαρμόσιμα στις ανάγκες σου
  • συμβουλές για το πώς να διακοσμήσεις τον χώρο
  • μια λίστα αντικειμένων που θα χρειαστείς
  • λεπτομέρειες για να δημιουργήσεις την τέλεια spooky ατμόσφαιρα

1. Θεματική ημέρα: “Οι στοιχειωμένες ώρες”

Μπορεί αυτή την ημέρα το κομμωτήριό σου να μετατραπεί σε ένα στοιχειωμένο μέρος; Μα φυσικά! Όλοι οι υπάλληλοι θα είναι ντυμένοι μάγισσες και μάγοι. Το Halloween είναι η ιδανική περίσταση για να δοκιμάσεις ιδέες με περίτεχνα χτενίσματα, ή ιδιαίτερα χρώματα, και κυρίως τρομακτικό μακιγιάζ.

Πώς να κάνεις τη Halloween εμπειρία μοναδική στο κομμωτήριο σου;

Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα και το στήσιμο του χώρου είναι σίγουρα βασικά στοιχεία, οπότε μπορείς να λάβεις υπόψη διάφορες ιδέες εμπνευσμένες από το Halloween:

  • Στους πελάτες μπορεί να προσφερθεί ένα μαγικό φίλτρο. Αυτό μπορεί να είναι ένα τσάι με αρώματα συνδεδεμένα με το θέμα, άρα θα επικρατούν η κανέλα και η κολοκύθα.
  • Οι πελάτες θα μπορούν να φορούν ένα θεματικό αξεσουάρ (μαγικά ραβδιά, περιδέραια ή σκουλαρίκια με αράχνες, δόντια, νύχια κλπ).
  • Οι πελάτες θα κληθούν να επιλέξουν ένα έπαθλο από το καζάνι της μάγισσας, το οποίο καλύτερα να τοποθετηθεί κοντά στη ρεσεψιόν. Τα έπαθλα θα είναι σακουλάκια με καραμέλες, σοκολάτες και δείγματα προϊόντων, ενώ ορισμένα μπορεί να περιλαμβάνουν ειδικά κουπόνια με προσφορές.

Τι μηνύματα να στείλεις;

Προφανώς, η σωστή επικοινωνία είναι απαραίτητη για την προώθηση του event. Μπορείς να στείλεις, τουλάχιστον 4 ημέρες νωρίτερα, ένα μήνυμα για να ενημερώσεις τους πελάτες σου για την ειδική εκδήλωση.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα μηνυμάτων που μπορείς να στείλεις:

“Οι στοιχειωμένες ώρες πλησιάζουν και προσκαλούμε όλες τις μάγισσες και τους μάγους να συμμετάσχουν στο τελετουργικό ομορφιάς! Κλείσε το ραντεβού σου – θα συμβούν φοβερά πράγματα! Σε περιμένουμε. [ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ]”

“Trick or treat? Έλα κι εσύ στην εκδήλωση μας για το Halloween! Όλοι οι καλεσμένοι μας θα ενθουσιαστούν με τα μαγικά φίλτρα. Κλείσε ραντεβού όσο προλαβαίνεις, οι θέσεις έχουν σχεδόν τελειώσει! Δεν μπορείς να χάσεις αυτή την εμπειρία! [ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ] “

Halloween: ιδέες για events και προωθητικά newsletters

Μετά από περίπου μία εβδομάδα, μπορείς να στείλεις ένα δεύτερο μήνυμα στους πελάτες που ήρθαν στο event, επιβραβεύοντάς τους και κάνοντας τους να νιώθουν ακόμα πιο ξεχωριστοί:

“Σε ευχαριστούμε που ήρθες στη συγκέντρωση των μαγισσών! Μας μάγεψες και ελπίζουμε να σε δούμε ξανά σύντομα. Αν βρήκες το κομμωτήριό μας μαγευτικό, πρότεινέ το σε μια φίλη μάγισσα και αν κάνει κράτηση, θα χαρούμε να σε ανταμείψουμε με έκπτωση 25%! [ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ].”

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για την αποστολή του μηνύματος, η λειτουργία “Μάρκετινγκ” της Treatwell σού επιτρέπει να στοχεύσεις το κοινό που θες και να δημιουργήσεις SMS ή email με μερικά κλικ.

Τι περιλαμβάνει η προετοιμασία;

Για να κάνεις το περιβάλλον πιο ελκυστικό, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε είναι η διακόσμηση του κομμωτηρίου.

Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση και ιδέες από στοιχεία που θυμίζουν Halloween, όπως: μαύρες γάτες, κοράκια, ιστοί αράχνης, κεριά και ένα βιβλίο με ξόρκια. Για να γίνει η ατμόσφαιρα πιο διασκεδαστική, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας «χώρος στάθμευσης σκούπας» κοντά στην είσοδο.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες και οι συνεργάτες πρέπει να είναι ντυμένοι ανάλογα, ή με απλά μαύρα ρούχα και θεματικό μακιγιάζ και χτένισμα.

2. Θεματική ημέρα: “Blood-thirsty”

Το concept των βαμπίρ δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ιδέες για Halloween events στο κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής σου. Για να δημιουργήσεις μια αξέχαστη εμπειρία, μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω ιδέα:

Πρόσφερε στους πελάτες σου ένα «κοκτέιλ αίματος». Ιδανική λύση είναι ένα κόκκινο τσάι από βότανα ή, για όσους θέλουν αλκοόλ, το κλασικό Bloody Mary. Όσοι έρθουν μεταμφιεσμένοι· θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό καλύτερης στολής, με δώρο ένα κουπόνι έκπτωσης:

  • κέντρα αισθητικής:-15% έκπτωση σε όλες τις υπηρεσίες μακιγιάζ
  • κομμωτήρια:-15% έκπτωση σε μαύρες, κόκκινες ή πράσινες βαφές μαλλιών
  • nail bars: -15% έκπτωση σε σκούρα χρώματα νυχιών και nail art με θέμα το Halloween

Πώς να ανακοινώσεις και να προωθήσεις ένα Halloween event στο κομμωτήριο σου;

Καλό είναι να στείλεις μια ανακοίνωση λίγες ημέρες πριν την επερχόμενη εκδήλωση. Ακολουθούν ορισμένα έτοιμα μηνύματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

“Ήρθε η ώρα να λάμψεις! Ανυπομονούμε να σε δούμε στο σπίτι των βαμπίρ: [ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ] στις 30 Οκτωβρίου. Μπορείς να επωφεληθείς από την προσφορά [ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ]! Φρόντισε να έρθεις με την καλύτερη στολή σου, γιατί το πιο πρωτότυπο κοστούμι θα κερδίσει ένα ειδικό βραβείο. Κλείσε το ραντεβού σου τώρα!”

Ή εναλλακτικά:

“Trick or treat? Αν θέλεις να απολαύσεις [ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ], βιάσου- απομένουν μόνο λίγες θέσεις! Σε περιμένουμε στο σπίτι των βαμπίρ [ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ].”

“Τερατώδεις προσφορές για το Halloween! -15% σε όλες τις υπηρεσίες μακιγιάζ! Ανατριχιάζουμε και μόνο που το σκεφτόμαστε! Κάνε κράτηση τώρα στο [ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ]”.

Halloween: ιδέες για SMS καμπάνιες επικοινωνίας

Οι απαιτούμενες προετοιμασίες

Υπάρχουν τόσες ιδέες για να διακοσμήσεις το κομωτήριο σου ενόψει Halloween! Μπορείς να κρεμάσεις νυχτερίδες από το ταβάνι, να τοποθετήσεις αναμμένα κεριά και ίσως κόκκινες κουρτίνες.

Το προσωπικό μπορεί να ντυθεί με μαύρους-κόκκινους μανδύες, ή πραγματικά ρούχα εμπνευσμένα από τη βικτοριανή εποχή. Το μακιγιάζ σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό: λευκό δέρμα, μαύρα μάτια και εφέ αίματος κοντά στις γωνίες του στόματος.

Μια καλά οργανωμένη και επιτυχημένη εκδήλωση μπορεί να είναι μια εξαιρετική διαφήμιση για το κομμωτήριό σου. Τα σχόλια και οι φωτογραφίες των πελατών σου στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης θα κεντρίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον πολλών! Ένα selfie corner θα ήταν τέλειο για το σκοπό αυτό!

Οι SMS και email καμπάνιες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να διαφημίσεις μια ειδική εκδήλωση στο κατάστημά σου. Με το λογισμικό διαχείρισης της Treatwell, μπορείς να στέλνεις εξατομικευμένα μηνύματα, με προηγμένες επιλογές στόχευσης. Αν θέλεις να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά μάρκετινγκ και τις δυνατότητες της Treatwell, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για ένα δωρεάν demo!