Στήριξε το Pride: Πώς οι επιχειρήσεις LGBTQIA+ friendly μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αποτελέσουν ασφαλείς χώρους

Αρχικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, γνωρίζουμε πως ο κλάδος μας (χωρίς να εξαιρούμε τους εαυτούς μας) χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να πούμε πως υπάρχει πλήρης αποδοχή στην ετερογένεια και την ποικιλομορφία και πως έχει πετύχει την ενσωμάτωση όλων. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, γνωστά κι ως diversity και inclusivity, εξακολουθούν να εκλείπουν από τη βιομηχανία της ομορφιάς —και όχι μόνο— καθώς οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η ανισότητα ακόμα υπάρχουν. Όσο κι αν αγαπάμε τον χώρο της ομορφιάς και της ευεξίας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πραγματικότητα. 


Ωστόσο, γνωρίζουμε, επίσης, με σιγουριά πως η βιομηχανία μας είναι γεμάτη από όμορφους, ξεχωριστούς, παθιασμένους και πραγματικά καλούς ανθρώπους, που μοιράζονται την πεποίθησή μας πως ο καθένας έχει δικαίωμα στην περιποίηση και στην ομορφιά. Για τον λόγο αυτό, φέτος τον μήνα του Pride κάνουμε το πρώτο βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας εμπειρίας ομορφιάς που θα απευθύνεται σε όλους τους συνεργάτες και τους πελάτες μας χωρίς εξαιρέσεις, ένας κόσμος με total inclusivity. Ο χώρος μας είναι έτοιμος για μια αλλαγή του τύπου “πριν και μετά”. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα.

Περιποίηση για όλους

Δεν είναι μυστικό πως εμείς στην Treatwell πιστεύουμε αληθινά στη σημασία που έχει η φροντίδα του εαυτού μας. Θεωρούμε ολόψυχα ότι οι ταλαντούχοι επαγγελματίες του κλάδου μας —ειδικοί στα πάντα από τα μαλλιά, τα νύχια και το μακιγιάζ μέχρι το μασάζ, τις περιποιήσεις προσώπου και τις θεραπείες αισθητικής— έχουν τη δύναμη να αλλάξουν ζωές (γίναμε λίγο δραματικοί ε; Μας συγχωρείς). Ακόμη και όταν δεν κάνουν ολικές μεταμορφώσεις, αυτές οι καθημερινές στιγμές φροντίδας και περιποίησης που προσφέρουν, μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη ψυχοσύνθεση των πελατών τους σε μεγάλο βαθμό.

Για τα μέλη της κοινότητας LGBTQIA+ αυτό μπορεί να γίνει πιο εφικτό από ποτέ. Είτε πρόκειται για ένα κούρεμα που υποδεικνύει το φύλο, ένα μανικιούρ που κάνει τον πελάτη να νιώσει περισσότερο ο εαυτός του ή απλώς ένα μασάζ για λίγη χαλάρωση, οι θεραπείες και οι υπηρεσίες ομορφιάς ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν και να εκφράσουν αυτό που πραγματικά είναι.

Γι’ αυτό, πιστεύουμε πως η φροντίδα και η έκφραση του εαυτού μας δεν είναι πολυτέλειες για τους λίγους προνομιούχους, αλλά θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους. Έτσι λοιπόν, παρουσιάζουμε το Στήριξε το Pride, την πρώτη μας πρωτοβουλία για τον Μήνα του Pride και όχι μόνο

Παρουσιάζουμε το: Στήριξε το Pride

Είναι πολύ απλό. Καθιερώνουμε ένα σήμα, το οποίο θα δηλώνει στον κόσμο ότι το κατάστημά σου είναι LGBTQIA+ friendly. Ενημερώνουμε και ενθαρρύνουμε εσένα και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας να βάλεις αυτό το σήμα στο κατάστημά σου. Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να υπογράψεις το Στήριξε το Pride. Με τον τρόπο αυτό και τη σήμανση του καταστήματός σου ως LGBTQIA+ friendly δεσμεύεσαι να τηρείς τις αξίες* της κοινότητας σε κάθε σου κράτηση. Δηλώνεις περήφανα την υποστήριξή σου στην κοινότητα LGBTQIA+ και δείχνεις στους πελάτες σου ότι πιστεύεις στην παροχή υπηρεσιών που αντανακλούν την ενσωμάτωση όλων χωρίς εξαιρέσεις.

*Αξίες της Pride κοινότητας: Επαγγελματισμός, Σεβασμός, Ακεραιότητα, Ποικιλομορφία, Τελειότητα.

Πώς να στηρίξω το Pride;

Αν είσαι ήδη συνεργάτης της Treatwell, μπορείς να βάλεις το σήμα στην επιχείρησή σου με μερικά απλά βήματα:

  • 1. Κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να διαβάσεις το σύμφωνο στήριξής μας.
  • 2. Αποδέξου το σύμφωνο στήριξης του Pride κάνοντας κλικ στο κουμπί “Αποδοχή”.
  • 3. Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως με αυτή σου την αποδοχή, σημαίνει ότι θα στηρίζεις τις αξίες* του Pride και θα προσφέρεις υπηρεσίες προς όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Μόλις αποδεχτείς το σύμφωνο, θα ελέγξουμε τα στοιχεία του καταστήματός σου και θα σου στείλουμε ενημέρωση σχετικά με το σήμα σου σε λίγες μέρες. Αφού λάβουμε την αποδοχή σου στο σύμφωνο του Pride, θα βάλουμε ένα σήμα LGBTQIA+ friendly στη σελίδα σου στο marketplace.

Αποδέξου το σύμφωνο στήριξης, πάρε το σήμα.

Αν δεν χρησιμοποιείς την Treatwell για την διαχείριση της επιχείρησής σου, κάνε κλικ στο παρακάτω λινκ για να κάνεις ένα demo και στη συνέχεια βάλε το σήμα στο κατάστημά σου μόλις βγει live.

Κι αν θέλεις να κάνεις το κάτι παραπάνω για να κάνεις το κατάστημά σου (αλλά και τη βιομηχανία) πιο inclusive, μπορείς να:

  • Ενθαρρύνεις το προσωπικό σου να ενημερωθεί σχετικά με diversity και inclusion,

όπως για παράδειγμα θα δεις παρακάτω:

  • Ζητήσεις κριτικές πελατών σχετικά με την αποδοχή της κοινότητας στο κατάστημά σου και να τις λάβεις υπόψιν σου.

*Αξίες της Pride κοινότητας: Επαγγελματισμός, Σεβασμός, Ακεραιότητα, Ποικιλομορφία, Τελειότητα.

Γιατί να Στηρίξω το Pride;

Από τη δική μας οπτική, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να Στηρίξεις το Pride. Γνωρίζουμε ότι η σήμανση κέντρων αισθητικής και ευεξίας, κομμωτηρίων και barber shops ως φιλικά ως προς την LGBTQIA+ κοινότητα θα έχει εξαιρετική σημασία για σένα, τους πελάτες σου αλλά και ολόκληρη την κοινότητα. Δες πώς παρακάτω: 

Στήριξε την κοινότητα

Το θέμα είναι πως όταν μιλάμε για τον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης, ορισμένες φορές τα πράγματα μπορεί να γίνουν κάπως άβολα. Είναι αρκετά προσωπικές στιγμές, καθώς νιώθεις εκτεθειμένος όταν είσαι γυμνός μπροστά στον επαγγελματία που θα σου κάνει μασάζ ή αποτρίχωση. Παρόμοιο είναι το συναίσθημα και όταν κάθεσαι σε μια καρέκλα περιμένοντας τον κομμωτή να σου κάνει το κούρεμα που θα σε μεταμορφώσει ή την αισθητικό που θα σου βάλει βλεφαρίδες και θα σου αλλάξει εντελώς το βλέμμα. Το να αφεθούμε στα χέρια των ειδικών είναι μια διαδικασία που προϋποθέτει εμπιστοσύνη για να είναι όσο το δυνατόν πιο “άνετες” οι εμπειρίες μας. Έτσι λοιπόν, το να κάνεις ξεκάθαρο πως στο κατάστημά σου είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και δεν υπάρχει χώρος για προκαταλήψεις και διακρίσεις είναι μεγάλη ανακούφιση για την κοινότητα LGBTQIA+. Δεν νομίζεις;

Επιδεικνύοντας το σήμα, οι συνεργάτες μας δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν δέχονται τις διακρίσεις και ότι το κατάστημά τους είναι ένας ασφαλής χώρος για τα μέλη της κοινότητας LGBTQIA+. Πρόκειται για ένα δημόσιο μήνυμα που καθοδηγεί τους πελάτες προς τα καταστήματα ομορφιάς που θέτουν ως προτεραιότητα τη συμμετοχή όλων, ώστε να μπορούν να κάνουν κράτηση με βάση το σήμα.

Και, όταν βρίσκουμε ένα κατάστημα που πραγματικά καταλαβαίνει και εκτιμά την ταυτότητά μας; Τότε είναι που συμβαίνει η μαγεία. Μιλάμε για μαγεία που ενισχύει την αυτοπεποίθηση, που επιβεβαιώνει το φύλο, που μεταμορφώνει. Όλοι αξίζουμε να μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, να επενδύουμε στην ευεξία και στην ομορφιά και να εκφράζουμε το μοναδικό μας στυλ. Με τη Στήριξη στο Pride, ελπίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάποιο βαθμό τα άτομα LGBTQIA+ να το κάνουν αυτό χωρίς επιφυλάξεις. Επειδή ο χρόνος αφιερωμένος σε σένα δεν έχει περιθώρια για ανησυχίες.

Στήριξε το Pride για τους πελάτες σου

Είτε πρόκειται για νέους πελάτες, είτε για υποψήφιους, είτε για παλιούς τακτικούς πελάτες, και είτε προσδιορίζονται ως LGBTQIA+, είτε υποστηρίζουν την κοινότητα, οι πελάτες σου ενδιαφέρονται για το τι πρεσβεύει η επιχείρησή σου. Νοιάζονται για το αν οι πεποιθήσεις ενός καταστήματος ομορφιάς συμβαδίζουν με τις δικές τους, και οι εμπειρίες τους στο κατάστημά σου είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν από αυτό. Όταν τάσσεσαι με την Στήριξη στο Pride, οι πελάτες σου διαβεβαιώνονται ότι το κατάστημά σου πιστεύει στις υπηρεσίες προς όλους χωρίς εξαιρέσεις και ότι η προτεραιότητά σου είναι να νιώθουν όλοι άνετα. Έτσι, θα είναι ασφαλείς, γνωρίζοντας ότι έχεις δεσμευτεί να συμπεριφέρεσαι καλά σε όλους. Και κάπως έτσι, το ταξίδι ομορφιάς τους γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό.

Στήριξε το Pride για σένα

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς γνωρίζουμε πως ήδη πολλοί από τους συνεργάτες μας στηρίζουν ολόψυχα το Pride. Το να έχεις, λοιπόν, την ευκαιρία να το δηλώσεις ανοιχτά σημαίνει πολλά όχι μόνο για τους πελάτες, αλλά και για σένα ως επαγγελματία.

Με το να σημάνεις τον χώρο σου ως LGBTQIA+ friendly, δημιουργείς αυτόματα πολλές καινούργιες ευκαιρίες για το κατάστημά σου. Από την προσέγγιση νέων προοπτικών και ιδεών μέχρι τη σύνδεση με ένα δίκτυο επαγγελματιών που ασπάζονται την ίδια άποψη σχετικά με την ενσωμάτωση όλων στον κόσμο της ομορφιάς. Επιπλέον, ανοίγει πόρτες σε νέους πελάτες που ψάχνουν την αποδοχή και την επιβεβαίωση. Δημιουργούνται μακροχρόνιες σχέσεις βασισμένες στην αφοσίωση, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες να υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις που τους εκτιμούν.

Επίσης, με το σύμφωνο στήριξης του Pride, δηλώνεις ξεκάθαρα πως διαφωνείς με τις προκαταλήψεις, τα πρότυπα ομορφιάς, τα στερεότυπα και τις διακρίσεις. Ανοίγεις τον δρόμο για μια πιο δεκτική βιομηχανία που δεν κάνει διακρίσεις, η οποία δεν αφορά μόνο τους πελάτες σου. Κάνοντας αυτήν τη δήλωση, δείχνεις την αποδοχή στην ομάδα σου. Δημιουργείς μια κουλτούρα που τους αποδέχεται όλους: τόσο τους συναδέλφους σου, όσο και τους άλλους επαγγελματίες του κλάδου. Δημιουργείς ασφαλείς χώρους από τους οποίους όλοι μπορούν να επωφεληθούν και προωθείς ένα φιλόξενο και inclusive περιβάλλον για όλους στον κλάδο. Αυτός δεν είναι και ο στόχος τελικά;

Ας το κάνουμε πράξη

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο της ομορφιάς ανοιχτό για όλους και να διαβεβαιώσουμε πως η LGBTQIA+ κοινότητα νιώθει ασφαλής και άνετη όποτε κλείνει ραντεβού με την Treatwell. Όχι μόνο για τον Μήνα του Pride αλλά για κάθε μήνα, όλοι έχουν δικαίωμα στην περιποίηση. Ας τη χαρίσουμε απλόχερα!